Обама: Сила долара знаходить у прямій залежності від економічної потужності США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Сила долара знаходить у прямій залежності від економічної потужності США

Валюта
560
Сильний долар потребує збереження економічної потужності і зміцнення зростання в США, заявив президент Барак Обама в листі своїм колегам по G20 перед початком саміту "двадцятки" в Сеулі.
Таким чином, американський президент спробував захистити зусилля Федеральної резервної системи (ФРС) із відновлення швидкого зростання американської економіки, пише The Washington Post. Проте політичні оглядачі газети вважають, що позиція Б.Обами не знайде підтримки в "двадцятці". Зокрема Китай, Німеччина і Бразилія вже висловили певний скептицизм із цього питання.
"Сильне відновлення, яке створює робочі місця, доходи і витрати - найважливіший вклад, який США можуть внести у світове відновлення", - зазначив Б.Обама.
Президент США вважає, що програма американського ЦБ із викупу облігацій зміцнить долар, оскільки інвестори повернуться на американські ринки, аби скористатися можливостями зростання.
"Сила долара, перш за все, залежить від фундаментальної потужності американської економіки", - стверджує Б.Обама.
Він в черговий раз закликав лідерів інших країн, в першу чергу Китаю, дати ринкам можливість визначати вартість валют замість використання жорсткої прив'язки до долара, яка дозволяє їм отримати переваги в зовнішній торгівлі.
Багато валютних аналітиків погоджуються з позицією американського президента, підтверджуючи, що якщо програма ФРС буде успішною, зростання економіки США найближчими місяцями забезпечить зміцнення долара до євро і єни.
Крім того, окрім реальних новин про поліпшення економічної ситуації в США, включаючи ринок праці, підвищенню курсу долара також сприяє те, що увага інвесторів перемкнулася на проблеми єврозони, оскільки рішення ФРС вже не є нвйбільш очікуваною новиною дня, зазначив аналітик Wells Fargo Securities Нік Бенненбрук.
Курс долара до євро до 9:38 мск в четвер склав $1,3785 проти $1,3783 на закриття сесії 10 листопада в Нью-Йорку. Відразу після публікації рішення ФРС 3 листопада долар різко подешевшав до євро, проте відтоді він зміцнився на 2,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас