Євросоюз продовжив банківські гарантії для Ірландії до 30 червня 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз продовжив банківські гарантії для Ірландії до 30 червня 2011 р.

Казна та Політика
195
Європейська комісія в середу оголосила про продовження банківських гарантій для Ірландії до 30 червня 2011 року.
Спочатку передбачалося, що термін цих гарантій, що поширюються на банківські депозити і нові пріоритетні облігації з терміном звернення до п'яти років, закінчиться 31 грудня 2010 року.
Єврокомісія переглядає програму банківських гарантій кожні півроку.
Протягом двох останніх років влада Ірландії вливає гроші у фінсектор, аби зупинити банківську кризу, проте доки їх зусилля не дали відчутних результатів, пише The Wall Street Journal.
За приблизними оцінками, витрати на порятунок фінансової системи Ірландії складають близько 50 млрд євро, або майже по $50 тис. на кожну ірландську сім'ю. Уряд країни вже витратив на ці заходи 34 млрд євро, ще 12 млрд євро було затверджено.
Між тим в останні дні поновилися побоювання, що Ірландії доведеться збільшити витрати на підтримку фінсектора, а її фінансові проблеми спровокують боргову кризу в Європі, якої так боялися інвестори навесні цього року.
Прибутковість ірландських держоблігацій відновила на цьому тижні рекордні рівні. Під час торгів в середу вона зросла 12-у сесію поспіль і для 10-річних держпаперів склала 8,18% річних. Спред із аналогічними за терміном держоблігаціями Німеччини розширився до рекордних 570 базисних пунктів.
Міністр фінансів Ірландії Брайан Леніхен запропонував зменшити витрати бюджету на 6 млрд євро. Як зазначає WSJ, із врахуванням відмінностей в розмірах економіки в США такий секвестр був би рівносильний повній відмові від витрат на оборону.
Сукупні вливання в банківську систему Ірландії призведуть до зростання бюджетного дефіциту країни до 32% ВВП - найвищого значення за всю історію будь-якої з країн єврозони, прогнозують експерти. За їх оцінками, ситуація погіршиться через проблеми на ринку житла, який все ще дестабілізується.
Зусилля ірландського уряду зі скорочення бюджетного дефіциту і рекапіталізації банків доки не змогли заспокоїти інвесторів, зазначив в середу глава ЦБ Ірландії Патрік Хонохен.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас