ЄЦБ почав викуповувати держпапери Ірландії після того, як їх прибутковість зросла до рекордного значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ почав викуповувати держпапери Ірландії після того, як їх прибутковість зросла до рекордного значення

282
Європейський центральний банк (ЄЦБ) почав скуповувати облігації уряду Ірландії після того, як спреди прибутковості цих і німецьких держпаперів зросли до рекордних максимумів, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на трейдерів, що володіють інформацією.
За словами джерел агентства, ЄЦБ при покупці ірландських облігацій віддавав перевагу паперам з терміном обігу менше десяти років.
У вівторок прибутковість держпаперів Ірландії зростає 11-й день поспіль. Цього дня вона збільшилася на 4 базисних пункти - до 8,08% річних, внаслідок чого спред прибутковості відносно німецьких бондів з аналогічним терміном обігу досяг рекордних 554 базисних пунктів, не дивлячись на те, що єврокомісар із питань економічної і фінансової політики Оллі Рен, який перебуває із візитом в Дубліні, заявив, що уряд Ірландії не просить допомоги в Євросоюзу.
Відновлення побоювань відносно боргових проблем єврозони також призвело до збільшення до чергового історичного максимуму спреда прибутковості португальських і німецьких держоблігацій.
Раніше повідомлялося, що вартість страхування від дефолту боргових зобов'язань країн єврозони збільшується у вівторок.
Так, свопи на дефолт із кредиту (CDS), прив'язані до іспанських облігацій, зросли під час торгів на 10,5 базисного пункту (б.п.) - до рекордних 275,5 б.п.
CDS на португальські бонди підскочили на 3 б.п. - до 470 пунктів, на ірландські - на 3 б.п., до 602 пунктів, на грецькі - на 4,5 б.п., до 873 пунктів, на італійські - на 5 б.п., до 204 пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас