Добкін: Мешканці Харківської області будуть в'їжджати в Росію за спеціальними картками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добкін: Мешканці Харківської області будуть в'їжджати в Росію за спеціальними картками

343
У рамках експерименту у Харківській області планується випробувати систему спрощеного переходу громадян через місцеві пункти пропуску.
Як повідомили в прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це поінформував губернатор Харківської області Михайло Добкін, коментуючи підписання Протоколу про співпрацю між Харківською і Бєлгородською (РФ) областями.
"Як варіант буде апробовуватися на найближчих навчаннях можливість надання жителям Харкова та Харківської області спеціальної картки, яка на українських переходах дозволить ідентифікувати особу протягом декількох секунд. Інформація буде внесена, всі жителі прикордонних районів з української сторони отримають таку картку, і їх виїзд на територію Російської Федерації буде максимально спрощений", - сказав Добкін.
Губернатор вважає, що підписаний Протокол дозволить розвивати добросусідські відносини між Харківською і Бєлгородською областями. Представники обох сторін висловили зацікавленість у налагодженні, розширенні й поглибленні співробітництва, в тому числі створення спільної постійно діючої українсько-російської робочої групи з прикордонних питань.
"Добра воля наших народів, нарешті, отримала певний імпульс від керівництва України і Росії. Є проблеми зараз у наших митників, у двох прикордонних структур, але всі вони вирішуються. Головне, щоб це не було пущено на самоплив, а був певний контроль. Такий контроль є, добра воля є, від цього виграють всі, і передусім люди", - сказав Добкін.
У свою чергу, губернатор Бєлгородської області Євген Савченко відзначив значний прогрес у розвитку співробітництва між прикордонними областями України і Росії, а також зацікавленість у цьому керівництва двох країн.
"Раніше ініціатива рішення всіх проблем щодо поліпшення переміщення громадян через російсько-український кордон належала регіональним органам: ми постійно ініціювали ці питання перед Москвою і Києвом, а сьогодні ця піраміда перевернулася, і ініціатива йде від столиць наших країн. Тому наша протокольна угода спрямоване на те, щоб наповнити політичну волю, яка йде від двох президентів, конкретним змістом: де, в яких місцях в першу чергу відкрити і облаштувати ті чи інші автомобільні пункти пропуску", - сказав Савченко.
Як повідомлялося, Ростовська та Луганська області, розташовані по обидва боки російсько-українського кордону, створили єврорегіон Донбас.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас