СБ вважає недоцільними додаткові державні вливання в проблемні банки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ вважає недоцільними додаткові державні вливання в проблемні банки України

Казна та Політика
546
Світовий банк не бачить підстав для додаткових державних фінансових вливань у проблемні банки України, заявив координатор діяльності у фінансовому та приватному секторах в Україні, Білорусі та Молдові Світового банку Маріус Вісмантас під час "круглого столу" в четвер.
За його словами, причинами вкладення бюджетних коштів можуть бути необхідність повернення фінансової стабільності, відновлення кредитування економіки та нейтралізація ризику негативного системного впливу з боку окремих неплатоспроможних банків країни.
"Дивлячись на всі ці три причини, ми не бачимо жодної з них підставою для входження уряду в будь-який інший банк", - сказав Вісмантс.
Як повідомлялося, в 2009-2010 рр.. уряд України в рамках реалізації програми рекапіталізації банків отримав контроль над Укргазбанком, Родовід Банком і банком "Київ" .
В даний час всі зазначені кредитно-фінансові установи, а також проблемний системний банк Надра, претендують на отримання державної підтримки.
У свою чергу, екс-міністр фінансів України Ігор Уманський назвав правильним рішення про надання державної допомоги банківському сектору в найбільш гострий період кризи.
На його думку, владі України доцільно продовжити рекапіталізацію тих банків, у капітал яких вже увійшов уряд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас