Венесуела націоналізує сталеливарну компанію Sidetur — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела націоналізує сталеливарну компанію Sidetur

Енергетика
276
Влада Венесуели взяла під контроль одного з провідних в країні виробників стали Sidetur після обіцянок венесуельського лідера Уго Чавеса націоналізувати багато великих компаній в країні. Про це повідомляє ВВС.
За період, що минув після виборів, на яких правляча соціалістична партія лідера країни Уго Чавеса утримала більшість місць в парламенті, влада вже встигли націоналізувати великий завод добрив, приватну ферму і дочірню компанію американського виробника склотари.
Нагадаємо, 26 вересня ц.р. Єдина соціалістична партія Венесуели на чолі з Президентом країни Уго Чавесом здобула перемогу в ході парламентських виборів. За даними Національної виборчої ради країни, соціалісти отримали, щонайменше, 90 з 165 місць в Національній асамблеї Венесуели (однопалатному парламенті).
Як повідомлялося раніше, 13 вересня ц.р. другий за величиною в світі виробник цементу швейцарська компанія Holcim і уряд Венесуели домовилися про умови погашення заборгованості перед компанією в розмірі 650 млн дол.. Дана угода стала результатом тривалих переговорів, необхідність яких була викликана націоналізацією місцевого підрозділу компанії в 2008 р. Тоді Президент Венесуели Уго Чавес зажадав від керівництва Holcim передати 85% дочірньої компанії у власність держави, запропонувавши натомість 552 млн дол., що було значно нижче фінансових очікувань Holcim.
Раніше уряд Венесуели домовився про виплату більш ніж 250 млн дол. найбільшому в світі виробникові цементу французькій компанії Lafarge, що постраждала від аналогічних дій влади південноамериканської республіки.
Нагадаємо, в 2008 р. за ініціативою Президента Венесуели Чавеса в країні була націоналізована велика частина промисловості, в тому числі цементні і металургійні заводи, а також нафтові компанії, що приносять багатомільярдний прибуток.
У серпні 2008 р. Венесуела розпочала націоналізацію цементної галузі. Це рішення стосувалося підприємств, що належать мексиканській Cemex, швейцарській Holcim і французькій Lafarge. Чавес напередодні звинуватив іноземні цементні компанії в завищенні вартості цементу на внутрішньому ринку та отриманні величезних надприбутків.
В червні 2008 р. був підписаний указ про націоналізацію трьох великих цементних компаній. Згідно з документом, до рук держави має переходити приблизно 60% акцій названих цементних компаній.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас