Радник Обами: Зростання ВВП США стабільне, але потрібно ще багато зробити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник Обами: Зростання ВВП США стабільне, але потрібно ще багато зробити

Казна та Політика
191
Глава групи економічних радників президента США Барака Обами Остан Гулсбі задоволений зростанням ВВП, але вважає, що для подолання кризи необхідні вищі темпи зростання економіки, а для цього потрібна велика робота. В п'ятницю стало відомо, що реальне зростання ВВП США за підсумками III кварталу поточного року, згідно із попередньою оцінкою, склало 2% порівняно із II кварталом 2010 року, що повністю співпало із прогнозами аналітиків.
"Сьогоднішня доповідь демонструє, що реальний ВВП, загальна кількість товарів і послуг, які виробляються в країні, виріс на 2% в III кварталі року. Це п'ятий поспіль квартал, в якому спостерігається позитивне зростання. Тоді як економіка продовжує відновлюватися від якнайглибшої рецесії з часів Другої світової війни, необхідне швидше зростання для швидшого зниження рівня безробіття", - говориться у заяві Гулсбі.
"Враховуючи глибину і серйозність рецесії, потрібно виконати ще велику роботу до тих пір, поки економіка не відновиться повністю. Тому важливо зробити додаткові дії, які рекомендував президент, для подальшого стимулювання зростання економіки і створення робочих місць, такі як зниження податків для середнього класу, інвестиції в інфраструктуру, надання податкових пільг для того, щоб заохотити бізнес до інвестицій усередині країни і для розвитку експорту за кордон", - наголошується у документі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас