Рекомендації МВФ до проекту Податкового кодексу не вирішать проблем детінізації економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекомендації МВФ до проекту Податкового кодексу не вирішать проблем детінізації економіки України

Казна та Політика
271
Рекомендації Міжнародного валютного фонду (МВФ) до проекту Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою України в першому читанні, не вирішать проблему детінізації економіки країни, заявила глава парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталя Королевська на брифінгу в парламенті.
"МВФ прекрасно розуміє, що зниження на декілька відсотків (на 2%) податку на прибуток, окрім як зменшенню вступів до бюджету, ні до чого кращого не призведе, тому що це не підхід до детінізації економіки", - сказала вона.
При цьому Королевська повідомила, що підприємці вимагають перенесення введення Податкового кодексу на 2012 рік і їх наступна акція протесту запланована на 4 листопада.
Глава парламентського комітету пояснила, що, ті, хто платив податки, ті їх і платитимуть, а для тих, хто знаходиться в тіні, це не буде стимул-реакцією для виходу з тіні.
За словами Королевської, підприємці не бачать перспективи свого розвитку ні в існуючому податковому режимі, ні в тому, який пропонує влада.
"Тому ті підприємці, які мають мобільні активи, сьогодні закривають свій бізнес в Україні і перейшли в режим ліквідації , і готові розвивати свій бізнес в інших країнах", - стверджує глава парламентського комітету.
За даними Королевської, зараз ліквідовується більше 150 підприємств на день. Окрім того, ті підприємства, які не мають мобільних активів, переходять в режим окупації і готуються до переходу в тінь.
В той же час, за її словами, ряд підприємств готуються до активного протистояння, добиваючись введення Податкового кодексу не раніше 2012 року.
Як повідомлялося, парламент України 7 жовтня підтримав в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів.
Голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики Віталій Хомутинник повідомив, в проект Податкового кодексу до другого читання внесено більше 4,5 тис. пропозицій, що вимагає часу на їх обробку, у зв'язку з чим винесення документа на голосування до парламенту буде перенесено на два тижні з передбачуваного раніше терміну - з 4 на 16 листопада. Він прогнозує, що документ може бути прийнятий до 18 листопада.
За його словами, це питання вже обговорювалося з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, який раніше прогнозував винесення документа на голосування на наступному пленарному тижні, - з 2 по 5 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас