Західний берег Криму піде з молотка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західний берег Криму піде з молотка

1137
Заради розвитку готельного бізнесу і туризму на західному і східному узбережжі Криму уряд має намір вкласти кошти у створення там необхідної інфраструктури, а потім продати ділянки на аукціоні. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников під час публічних дебатів "Туризм - пріоритетний сектор української економіки".
"Східне і західне узбережжя Криму розвиватиметься за прикладом Анталії. Держава проведе туди інфраструктуру - воду, газ, електроенергію, - і продасть на аукціоні ці ділянки - від гектара до трьох. Аби бізнес на ринковій основі увійшов туди і створив конкурентне середовище. Тоді саме південне узбережжя Криму стане набагато дешевшим", - заявив Колесников.
При цьому віце-прем'єр погодився з тезою, що чинником, який гальмує розвиток готельного бізнесу в Криму, є проблема самовільного захоплення земельних ділянок.
"Якщо ви на будь-якій "канатці" проїдетеся, ви побачите, що це просто якісь грядки, на яких стоять будинки. Зверху дивитися - ще куди не йшло, а на землю краще не спускатися", - сказав Колесников.
Однак яким чином влада має намір вирішити питання із самозахопленнями, віце-прем'єр не уточнив.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас