ЄС має намір одночасно скасувати візи для України і РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС має намір одночасно скасувати візи для України і РФ

1195
Євросоюз прагне зробити процес надання безвізового режиму для України та Росії паралельним. Про це в заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ефірі телеканалу ТВі.
"Рішення з боку ЄС щодо плану дій про безвізовий режим з Україною вже прийнято", - зазначив депутат, коментуючи перспективи отримання Україною безвізового режиму з ЄС на саміті Україна - ЄС у листопаді.
"Це питання не обговорюється, ми будемо приймати цей план дій. Із 22 листопада поточного року Україна почне реалізацію технічних заходів щодо впровадження безвізового режиму з Європейським Союзом", - підкреслив Леонід Кожара.
"З боку ЄС є багато проявів, які дають нам підстави сподіватися, що такий режим буде надано до проведення Євро-2012 в Україні", - додав він.
Леонід Кожара уточнив, що мова йде про безвізовий режим для громадян України, які будуть подорожувати Європою з новими біометричними паспортами, і підкреслив, що ЄС навряд чи дасть безвізовий режим Україні, не надавши його Росії. Політик зазначив, що в багатьох впливових країнах Європейського Союзу є бажання зробити паралельним процес надання безвізового режиму.
"У деяких питаннях Росія дещо більше просунулася, в деяких - Україна, але на політичному рівні, офіційному нам ніхто про це не говорить у Брюсселі, тому ми вважаємо, що існують тільки технічні питання, а не політичні", - резюмував Леонід Кожара.
Раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що план дій щодо введення безвізового режиму з Євросоюзом буде прийнято на саміті Україна - ЄС.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров відзначив жорсткість позиції Європейського Союзу в переговорах щодо створення зони вільної торгівлі. Раніше М.Азаров заявив, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом до чемпіонату з футболу Євро-2012. Також прем'єр підкреслив, що невідомі терміни підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас