МЗС Туркменії спростувало заяву Росії щодо її участі у трансафганському газогоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Туркменії спростувало заяву Росії щодо її участі у трансафганському газогоні

Енергетика
200
МЗС Туркменії рішуче спростував заяву Росії, що стосується її можливої участі у трансафганському газопроводі, пише РБК Daily.
Відомство також чітко дало зрозуміти, що відкладати будівництво Прикаспійської труби країна не має наміру. Ашхабад недвозначно дав зрозуміти, що в такій ситуації розраховує на розвиток тісніших взаємин із європейськими партнерами.
Нагадаємо, під час візиту російського президента Дмитра Медведєва до Туркменії віце-прем'єр РФ Ігор Сечин зробив низки заяв, що стосуються можливої співпраці між країнами. Він розповів журналістам, що сторони опрацьовують можливість участі "Газпрому" в проекті будівництва трансафганського газопроводу.
"У "Газпрому" є різні пропозиції, їх форми можуть бути різними залежно від того, як партнери бачать собі цю співпрацю. Можливо, як підрядчик, як проектант, як повноправний учасник консорціуму", - пояснював він.
Туркменський лідер Гурбангули Бердимухамедов, у свою чергу, скористався можливістю заявити про готовність своєї країни збільшити експорт газу до Росії, а І.Сечин пообіцяв, що Москва подумає. Саме зниження закупівель сировини "Газпромом" після аварії на трубопроводі САЦ-4 стало причиною погіршення відносин між країнами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас