Китай завершує підготовку до перепису населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай завершує підготовку до перепису населення

255
Підготовка до шостого загальнокитайського перепису населення, який почнеться 1 листопада, вступила у завершальну стадію, повідомили місцеві ЗМІ.
"Майбутній перепис - важлива подія, оскільки чисельність населення і його структура серйозно змінились із 2000 року, коли проводився п'ятий загальнонаціональний перепис населення", - заявив заступник прем'єра Держради КНР Лі Кецян, що очолив Оргкомітет перепису.
"Кожен громадянин зобов'язаний взяти участь у переписи і сприяти людям, які обходять будинки, аби статистичні дані вийшли точнішими", - сказав він.
Він запевнив населення Китаю, що персональна інформація громадян розголошуватися не буде.
В повідомленнях китайських ЗМІ наголошується, що завдання перепису - визначення чисельності населення Китаю, його освітнього рівня, чисельного співвідношення статей, зайнятості населення, рівня смертності, житлових умов і ситуації в середовищі робочих мігрантів.
Вперше в Китаї в переписі враховуватимуться й іноземні громадяни, що знаходяться на території країни.
Переписи населення проводилися в Китаї в 1953, 1964, 1982,1990 і 2000 рр. Згідно з офіційними даними на 2006 рік, чисельність населення КНР, без врахування населення Гонконгу і Макао, досягла 1 млрд 314 млн осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас