Месенджер QIP надасть користувачам телефонні номери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Месенджер QIP надасть користувачам телефонні номери

446
Інтернет-месенджер QIP планує надати своїм користувачам телефонні номери. Власник сервісу компанія "Медіасвіт" веде переговори із оператором "Скайлінк" про передачу їй частини номерної бази.
У випадку, якщо переговори завершаться успішно, користувачі популярного у Росії сервісу по обміну миттєвими повідомленнями зможуть отримувати вхідні дзвінки із міських і мобільних телефонів. При цьому QIP фактично перетвориться на MVNO-оператора, що надає послуги телефонного зв'язку з використанням інфраструктури іншої компанії.
Зазначимо, зараз QIP дозволяє здійснювати безкоштовні голосові і відеодзвінки іншим користувачам QIP, а також безкоштовно відправляти СМС. Також сервіс надає і платні послуги. Так, користувачі можуть здійснювати вихідні внутрішньоросійські і міжнародні виклики.
На світовому ринку послугу з видачі телефонних номерів користувачам надає сервіс Skype. Отримати номер для вхідних викликів можуть користувачі у 25 країнах світу. Проте в Росії подібну послугу доки не надають.
Власник QIP - компанія "Медіасвіт" входить до холдингу РБК, підконтрольного Михайлу Прохорову. За даними comScore, QIP - другий за популярністю інтернет-месенджер у Росії. Його місячна аудиторія складає 10,2 мільйона осіб. На першому місці в цьому списку розташовується Mail.ru Агент.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас