Путін: Покращення українсько-російських відносин втілиться в економічні результати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Покращення українсько-російських відносин втілиться в економічні результати

Казна та Політика
306
Прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін зазначає, що нормалізація українсько-російських відносин позитивно впливає на економічне співробітництво двох країн.
"В результаті тієї політики, яку ви (президент України) сформулювали в російському напрямі, у нас політична складова трансформується в економічні результати", - сказав він на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем в середу в Києві.
При цьому Путін відзначив істотне зростання товарообігу між двома країнами. "Ми практично виходимо на докризовий рівень", - сказав він.
Глава уряду Росії підкреслив, що його візиту до України передувала значна підготовча робота, яка багато в чому просувалася завдяки "політичній позиції українського керівництва".
Він також заначив, що підготовча робота була непростою, оскільки потрібно було погодити позиції сторін, шукати компроміси.
У свою чергу президент України Віктор Янукович вітав "нечисленну, але добре підготовлену" російську делегацію.
Він висловив, що черговий візит до України прем'єр-міністра РФ буде плідним, і сторонам як завжди, удасться вирішити багато питань.
Янукович відзначив переміщення українсько-російської робочої групи у напрямі інтеграції економік двох країн, зокрема, в таких галузях як авіа- і суднобудування, паливно-енергетичний комплекс, у сфері наукоємних технологій.
"Сьогодні, звичайно, нам буде, про що поговорити", - підкреслив він.
Янукович також відзначив істотне просування в підготовці договору про співпрацю двох країн до 2020 року. Звертаючись до Путіна, він сказав: "В цілому, на мій погляд, те завдання, яке Ви поставили, - підготувати дієвий договір наших міждержавних відносин до 2020 року, просувається вперед. Я сподіваюся, що у вашій особі уряд Росії внесе великий вклад до цієї роботи".
Президент України висловив сподівання, що під час візиту Путіна буде конкретизовано багато питань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас