Скринник: РФ має достатні запаси гречки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скринник: РФ має достатні запаси гречки

Аграрний ринок
131
Голова Мінсільгоспу Росії Олена Скринник вважає достатніми запаси гречки в країні і не бачить необхідності купувати її до інтервенційного фонду.
"Запасів гречки у нас досить, і цього року ми зберемо 410 тис. тонн крупи. Тому немає необхідності купувати гречку до інтервенційного фонду", - заявила О.Скринник, відповідаючи на питання сенаторів в рамках "урядової години".
За її словами, цього року через посушливе літо урожай гречки в Росії буде знижений.
"Щорічно вжиток гречки в країні складає 500 тис. тонн, цього року ми зберемо 410 тис. тонн. Але у нас є ще запаси з минулого року", - пояснила вона, додавши, що лише в Алтайському краї буде зібрано 400 тис. тонн гречки.
Пояснюючи спекулятивне зростання цін на гречку, О.Скринник пов'язала це з регіональним монополізмом. "В результаті наші покупці в один місяць купували до 10 кг гречки, тоді як зазвичай цей показник складає не більше 3 кг на одного покупця. І, як наслідок, виник дефіцит", - підкреслила О.Скринник.
Тим не менше, за її словами, регіони, які відреагували на цю ситуацію, змогли врегулювати її своєчасно.
"Наприклад, кілька регіонів купують гречку з-за кордону, у тому числі Москва. І жодної критичної ситуації з наявністю гречки на продовольчому ринку на сьогоднішній день немає".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас