Сенат Франції остаточно схвалив законопроект про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат Франції остаточно схвалив законопроект про пенсійну реформу

Казна та Політика
286
Сьогодні, 26 жовтня, французькі сенатори остаточно схвалили законопроект про пенсійну реформу, якою передбачено підвищення мінімального пенсійного віку з 60 до 62 років.
Як повідомляє Reuters, на підтримку документа, проти якого виступають мільйони жителів країни, висловились 177 членів Сенату, проти проголосував 151.
Зазначимо, що напередодні змішана парламентська комісія з представників Сенату і Національних зборів Франції (верхньої і нижньої палати відповідно) погодила остаточний текст законопроекту із врахуванням поправок, внесених обома палатами.
Завтра має відбутися підсумкове голосування депутатів Національних зборів, а потім документ буде переданий на експертизу до Конституційної ради. Якщо там він також буде схвалений, президент Франції Ніколя Саркозі зможе підписати закон імовірно 15 листопада.
Пенсійна реформа, яка передбачає підвищення мінімального пенсійного віку для французів із 60 до 62 років, викликала незадоволеність серед населення. Починаючи з вересня, у Франції регулярно проходять загальнонаціональні акції протесту, в яких беруть участь до 3,5 мільйонів осіб. Через страйків транспортників, енергетиків, вчителів, школярів, студентів та інших прошарків суспільства економіка країни виявилася, за словами президента Ніколя Саркозі, мало не паралізованою.
На багатьох автозаправках Франції до цих пір немає палива, в портах на півдні країни скупчилися десятки танкерів, які не можуть бути розвантажені через страйк працівників.
Втім, ситуація зміниться. Нині з 12 нафтопереробних заводів країни працюють п'ять, хоча ще тиждень тому всі вони стояли через страйк працівників. Також розблоковані нафтосховища.
Тим не менше, профспілки Франції не мають наміру припиняти акції протесту. Нові загальнонаціональні страйки повинні пройти 28 жовтня і 6 листопада. Сьогодні біля стін Сенату мітингували студенти.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас