Японія готова стримувати зростання єни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія готова стримувати зростання єни

Валюта
166
Мінфін Японії невдоволений зміцненням єни до нового максимуму за 15 років до долара і заявляє про готовність вжити "рішучих заходів", якщо буде потрібно, повідомляє Рейтер.
Міністр фінансів Йосихіко Нода назвав різкі коливання валютних курсів асиметричними і сказав, що уважно стежить за ринком, повторюючи риторику, яка передувала інтервенції Японії на валютному ринку місяць тому. Він додав, що умови на ринку зараз не такі, як у вересні.
"Коді ми провели інтервенцію у вересні, єна зростала сама по собі. З тих пір різні валюти, не лише єна, зростали до долара", - сказав головний фінансист країни, виступаючи перед парламентом у вівторок.
На минулих вихідних пройшла зустріч міністрів фінансів "Великої двадцятки", на якій вони домовилися уникати конкурентної девальвації валют, що було сприйнято як зелене світло для подальшого розпродажу долара на тлі чекань запуску друкарського верстата в США для підтримки економіки.
В результаті долар відновив мінімум 15 років до єни, пробивши вниз рівень 80,41 єн.
Тоді як аналітики вважають, що обіцянки, зроблені на саміті G20, частково зв'язують руки Японії, інші говорять, що висновки в підсумковому комюніке нарад дуже загальні і не є фактором стримання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас