Експерт: Платити "криші" дешевше, ніж державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Платити "криші" дешевше, ніж державі

Казна та Політика
6177
Близько 100 мільярдів гривень обертається в тіні. Так вважають у Міністерстві праці і соціальної політики. Уряд запевняє, що прийняття Податкового кодексу сприятиме їх легалізації.
В свою чергу, представники бізнесу прогнозують різке зростання суми прихованих доходів. Як пояснюють експерти, причина цього - норми, запропоновані фіскальною конституцією. Нових тіньових механізмів підприємці вигадувати не мають наміру. Користуватимуться відомими і давно перевіреними.
"Уже сьогодні багато людей здають свої свідоцтва платників єдиного або фіксованого податку, взагалі знімаються з реєстрації і ховаються. Виробництво - взагалі закривається і нічого не показує. Якщо говорити про торгівлю - один через одного, не показуються, прикривають один одного, закриваються. Ховаються, говорять, що таке було в 90-х роках, коли ховалися від міліції, від податківців. Були завжди залежні. Тоді було фінансово дешевше мати якогось свого фінансового "кришувальника" і йому було дешевше платити, ніж державі", - прокоментувала для UBR.UA Оксана Продан, голова Ради підприємництва при Кабінеті Міністрів України в 2008-2010 рр.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас