Великі російські банки відмовляються публікувати фінзвітність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі російські банки відмовляються публікувати фінзвітність

771
Кількість російських банків, які прислухались до рекомендації ЦБ РФ розкривати інформацію про виконання нормативів і розрахунок капіталу, що дозволяє сформувати найповніше уявлення про поточне фінансове становище банків, досягла 733. Серед них Ощадбанк Росії і Банк Москви, що раніше проігнорували рекомендації регулятора.
Однак розкривати інформацію, як і раніше, відмовляються великі гравці - ВТБ, Газпромбанк, Альфа-банк, "Уралсиб", "АК Барс" і "Русский стандарт". Ці дані містять інформацію про основні ризики і якість активів, в розкритті якої банки можуть бути не зацікавлені, зазначають російські експерти.
Деякі з них, зокрема Транскредитбанк і "Санкт-Петербург", пояснили відсутність своїх форм на сайті ЦБ тим, що лист про згоду був надісланий із запізненням. Тепер їх звітність розкрита на сайті ЦБ Росії.
В банку "АК Барс" повідомили, що, оскільки інформація за формами 134 і 135 не відноситься до категорії обов'язковою до розкриття і нормативних документів, які приписують її розкриття в обов'язковому порядку, поки немає, банк вирішив не публікувати ці форми. У банках групи ВТБ послалися на нерепрезентативність російської звітності. А в ХКФ-банку пояснили відсутність 134-ої і 135-ої форм на сайті ЦБ РФ тим, що банк до цих пір не одержав листа від регулятора з рекомендацією розкрити дані.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас