У Китаї найстабільніша економіка у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї найстабільніша економіка у світі

Казна та Політика
614
Таку заяву зробив представник національного статистичного бюро Піднебесної. Його слова підтверджують факти. Зростання валового внутрішнього продукту в Китаї сповільнилося, а інфляція зросла. Тому перегріву господарства, якого боялися економісти, не буде.
Зростання економіки Китаю сповільнилось в третьому кварталі до 9,6 %. Промислове виробництво підвищилось не більше ніж на 13 %. Це допомогло зупинити перегрі ринку, про який говорили аналітики .
"Політичні заходи, до яких ми вдались для стабілізації, дали свої плоди. Вони дозволяють утримувати економіку між стадіями перегріву і спаду. Ми і надалі триматимемо такий курс", - говорить Шенг Лаюн, представник національного бюро статистики Китаю.
Знизився і курс юаня. Інфляція - на дворічному максимумі. Вона більша, 3,5 %. Найближчим часом юань знову падатиме, адже в середу Центробанк підвищив відсоткову ставку.
"Показник зростання Валового продукту пропорційний підвищенню ставок. Зараз зміцнення юаня вигідне самому Китаю. Проте не думаю, що до кінця року воно знову буде. Адже інші країни проводять пом'якшення бюджетної політики", - вважає Саймон Рабінович, економіст.
Таким чином, Китай залишається найстабільнішою економікою у світі. Єдина проблема якої - це зростання різниці в доходах між бідними і багатими верствами населення.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас