"Газпром": Німецький партнер точно з'явиться у "Південному потоці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром": Німецький партнер точно з'явиться у "Південному потоці"

Енергетика
185
Німецька компанія стане учасником проекту із будівництва газогону "Південний Потік", заявив журналістам глава департаменту зовнішньоекономічної діяльності ВАТ "Газпром" Станіслав Циганков.
"Те, що компанія з'явиться - у мене немає жодного сумніву", - сказав він, відповідаючи на питання про можливість входження німецького партнера до проекту, не уточнивши її назву. При цьому С.Циганков додав, що "це один з наших партнерів".
Раніше джерела Агентства газової інформації (АГІ) повідомляли, що Wintershall - нафтогазова "дочка" німецького концерну BASF - обговорює з "Газпромом" (GAZP) участь у проекті будівництва газопроводу "Південний потік" через Чорне море.
"У нас є думка, що це буде європейський проект з відсутністю домінуючих учасників - окрім "Газпрому" відповідно. Думаю, це один з кращих варіантів для Eni. Вони, мені здається, не готові бути лідерами", - вважає топ-менеджер "Газпрому".
На початку жовтня прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив під час бесіди з главою "Газпрому" Олексієм Міллером, що німецькі компанії цікавляться участю в газотранспортному проекті "Південний потік".
"Я знаю, що деякі великі європейські компанії, які раніше не входили в цей проект, вже виявляють до нього велику цікавість. І якщо вони увійдуть до цього проекту, він стане у прямому розумінні цього слова міжнародним, загальноєвропейським. Там вже у нас італійські фірми, французькі, тепер уже німецькі виявляють цікавість", - заявив російський прем'єр.
Зі свого боку О.Міллер зазначив: "Ми бачимо інтерес до проекту нових учасників, наших традиційних партнерів, зокрема, з боку німецьких компаній".
Поки в проекті будівництва морського газопроводу через Чорне море в "Газпрому" один партнер - італійська Eni. Ведуться переговори про участь в проекті французької EDF.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас