Міністр фінансув США закликав покінчити із "війною валют" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансув США закликав покінчити із "війною валют"

Валюта
257
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер рекомендував країнам G20 ("Великої двадцятки" найбільших економік світу) припинити маніпуляції своїми валютами, пише The Guardian. У листі своїм колегам із країн організації він порадив зменшити нинішні профіцити і дефіцити зовнішньої торгівлі для збалансованішого розвитку світової економіки. Інакше він побоюється "великої волатильності" і глобальної "валютної війни".
Гайтнер додав, що МВФ слід було б призначити як наглядовий орган за дотриманням країнами режиму боротьби з дисбалансами світової економіки.
Як зазначає видання, Гайтнер, в першу чергу, адресував своє послання китайському уряду. США вимагають від Китаю ревальвувати юань, аби зменшити багатомільярдний дефіцит зовнішньої торгівлі зі східноазіатською державою.
Послання Гайтнера було відправлене напередодні зустрічі міністрів фінансів G20. Міністр фінансів Канади Джим Флаерті вже підтримав свого американського колегу. За його словами, ніхто з міністрів не хоче вступати у конфронтацію і без підписаної угоди сторони не розійдуться.
"Війна валют" стала однією з основних тем в світовій економічній спільноті кілька тижнів тому. Початок розмовам про цей конфлікт поклав міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега, який заявив, що кожна країна намагається зменшити вартість своєї валюти, оскільки це вигідно експортерам.
Курс своєї валюти не лише Китай та інші країни, що розвиваються, але і розвинені, наприклад, Японія. Частина фахівців вважає, що антикризова політика "кількісного пом'якшення" США також призводить до знецінення долара. Стурбованість з приводу "війни валют" вже висловили і у світовому банку, і в Міжнародному валютному фонді.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас