Обама: США не загрожує друга хвиля кризи, але якщо переможуть республіканці, країна повернеться назад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: США не загрожує друга хвиля кризи, але якщо переможуть республіканці, країна повернеться назад

Казна та Політика
404
Президент США Барак Обама напередодні проміжних виборів до конгресу, які відбудуться 2 листопада, виступив в різних містах штатів Орегон і Вашингтон із закликами голосувати за демократів. За інформацією ИТАР-ТАСС, ще йому належить відвідати Каліфорнію, Неваду і Міннесоту.
Головна думка виступів глави Білого дому зводиться до того, що в разі перемоги на виборах республіканців всі ініційовані в останніх 1,5 років реформи будуть завершені, успішні домовленості на міжнародній арені не реалізуються, а соціальна політика знов відвернеться від середнього класу. "Звичайно, часи - важкі. Але саме завдяки прийнятим заходам друга хвиля кризи нам більше не загрожує, і економіка знову почала зростати", - заявив він в Сіетлі. "Проте найбільша помилка, яку ми може зробити, - це повернутися до колишньої політики, яка і викликала всі ці проблеми", - додав Обама.
"Вони (республіканці) хочуть урізати фінансування освіти на 20%. і витратити ці гроші на податкові пільги, якими користуються всього 2% громадян, - найбагатших у нашій країні, - пояснив Обама. - Вони хочуть згорнути реформу охорони здоров'я, і страхові компанії знов відмовлятимуть людині, якщо вона захворіє або зменшить обсяг страхування. Вони хочуть відмовитися від реформи фінансового сектора, і платники податків знову стануть заручниками банкірів, а кредитні установи знов пред'являтимуть громадянам незрозумілі санкції і штрафи".
"Але нам потрібно сказати - ми не маємо наміру купувати те, що нещодавно продали, - звернувся Обама до слухачів. - Ми не хочемо повертатися в минуле". У зв'язку з цим президент закликав всіх, хто, "бажаючи змін", голосував в 2008 році на президентських виборах за Демократичну партію, прийти підтримати демократів і зараз, аби "розпочаті зміни завершилися успіхом".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас