Підвищення ставок може мати негативні наслідки для Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення ставок може мати негативні наслідки для Китаю

Казна та Політика
515
Рішення китайської монетарної влади підвищити відсоткові ставки з метою боротьби з інфляцією може мати зворотний ефект - це залучатиме ще більше капіталу у найбільш швидкорослу економіку світу.
Народний Банк Китаю несподівано позавчора підвищив рівень своєї ставки вперше з 2007 року, довівши її до 5,56% з 5,31%. ставка із депозитів також була підвищена до 2,5% з 2,25%.
Монетарна влада Китаю прагне обмежити обсяги кредитів, що видаються, і запобігти роздмухуванню бульбашок на ринках активів. Небезпека цього кроку полягає в тому, що це може направити спекулятивний капітал зі всього світу до Китаю, підвищуючи ціни на нерухомість і викликаючи зростання споживчих цін. Ці заходи було проведено напередодні зустрічі Великої Двадцятки в Південній Кореї, де обговорюватимуться питання глобальної економіки і пов'язаного з цим питання про обмінний курс китайського юаня.
"Є ризик того, що це підвищення лише посилить надходження капіталу і ускладнить питання боротьби з інфляцією", - вважає Бен Симпендорфер, економіст з Royal Bank of Scotland Group Plc. у Гонконзі. - "Але ситуація на ринку нерухомості була серйознішою і вимагала рішення".
Валютні аналітики по-різному розцінюють наслідки цього заходу для юаня. Як вважають в банку Morgan Stanley, зростання юаня продовжиться, що залишає прогноз банку з пари долар США-юань на рівні 6,6 юаня до кінця цього року. Протилежну думку висловлюють в Credit Agricole CIB, вважаючи, що тепер монетарна влада Китаю знаходитиметься під меншим тиском з питання зростання юаня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас