Точка зору: Інфляція швидко з'їсть запас ревальвації гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Інфляція швидко з'їсть запас ревальвації гривні

Валюта
1235
Національний банк України знов проводить політику стабільного курсу гривні до долара, проте висока інфляція, як це вже було раніше, досить швидко змусить його переглянути нинішній курс, вважає голова ради директорів групи компаній "Інвестиційний капітал Україна" (ICU) Валерія Гонтарева.
"У нас знову новий курс (гривні, - ред.). Єдине, що добре, є запас міцності, оскільки гривня була сильніше девальвована. Проте при інфляції 10% за рік цього запасу не буде", - сказав вона на інвестиційному форумі, організованому ICU у Києві.
В.Гонтарева нагадала, що Нацбанк України давно дотримується політики стабільного курсу гривні, слабо пов'язаного з рівнем інфляції в країні і ситуацією в країнах - торговельних партнерах. Через це він час від часу змушений майже стрибкоподібно девальвувати гривню, аби знов підтримувати її стабільність, але вже на новому рівні: 1,7 грн/$1, 5 грн/$1, 8 грн/$1, пояснила експерт.
"Я за інфляційне таргетування, і в цьому питанні підтримую Міжнародний валютний фонд і чекаю, коли цим займеться НБУ", - сказала голова ради директорів ICU.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас