Україна вирішила запровадити електронну соціальну картку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вирішила запровадити електронну соціальну картку

Фінтех і Картки
1054
Харківська і Чернівецька області в 2010-2011 рр. проведуть експеримент зі створення інформаційно-аналітичної системи регіонального управління і впровадженню електронної соціальної картки (ЕСК).
Згідно з постановою Кабінету міністрів №947 від 11 жовтня "Про впровадження ЕСК", оприлюдненою у вівторок, місцеві державні адміністрації повинні в місячний термін розрахувати витрати на проведення експерименту, а Міністерство фінансів - передбачити на нього кошти в проекті держбюджету-2011.
Паралельно Мінфін, якого уряд призначив головним виконавцем і координатором роботи з реалізації проекту ЕСК у всій в країні, створить і очолить міжвідомчу комісію за участю профспілок і об'єднань роботодавців для вивчення зарубіжного досвіду в цій сфері, зокрема, використання різних платіжних систем.
Передбачається, що за підсумками цієї роботи Кабінет міністрів розгляне і прийме концепцію і програму впровадження ЕСК.
Як повідомлялося, в травні цього року з пропозицією реалізувати в Україні проект випуску соціальних карток спільно з "Укрпоштою" виступив президент-голова правління Сбербанку Герман Греф. Президент РФ Дмитро Медвєдєв висловив упевненість, що Україна обов'язково переходитиме до такого роду рішень, оскільки за ними майбутнє, і ініціював об'єднання зусиль в цій сфері.
Глава Адміністрації президента України Сергій Льовочкін потім повідомив, що глава української держави Віктор Янукович доручив Мінекономіки і Ощадбанку проаналізувати цей проект.
Експерти давно рекомендують уряду України почати монетизацію соціальних пільг, що, на їхню думку, підвищить їх адресність і скоротить витрати держбюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас