Societe Generale: Економіки, що розвиваються, програли війну валют ще до її початку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale: Економіки, що розвиваються, програли війну валют ще до її початку

Валюта
957
Країни з економікою, що розвивається, програли війну валют ще до її початку. До такого висновку дійшов експерт банку Societe Generale Гаель Бланшар, передає агентство Bloomberg.
За словами аналітика, вільні кошти за визначенням повинні в щось вкладатися, а на ринках, що розвиваються, вкладення вигідніші. Отже, в ринки, що розвиваються, все одно вкладатимуть кошти, а місцеві валюти продовжать зміцнюватися. Таким чином, всі заходи зі заниження курсів валют країн, що розвиваються, носитимуть обмежений характер.
Зараз базові ставки в багатьох розвинених країнах світу знаходяться на історичних мінімумах. В той же час в економіках, що розвиваються, вони залишаються відносно високими - понизити їх не можна через інфляцію. Наприклад, в США базові ставки знаходяться в районі 0-0,25%, а в Росії - 7,75%. Такий розрив дає можливість інвесторам заробляти практично без рисок: вони брали кредити в розвинених країнах, а потім вкладали ці кошти в ті, що розвиваються.
Війна валют стала однією з основних тем в світовій економічній спільноті кілька тижнів тому. Початок розмовам поклав міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега, який заявив, що кожна країна намагається занизити вартість своєї валюти, оскільки це вигідно експортерам.
Варто відзначити, що стримують курс своєї валюти не лише Китай і інші країни, що розвиваються, але і розвинені, наприклад Японія. Стурбованість з приводу війни валют вже висловили і в Світовому банку, і в Міжнародному валютному фонді.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас