Глава СОТ: Дебати про курси валют можуть загрожувати світовій торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава СОТ: Дебати про курси валют можуть загрожувати світовій торгівлі

Валюта
392
Генеральний директор Світової організації торгівлі Паскаль Ламі вступив у суперечку про валютну політику, вказавши, що дебати про курси валют, які дедалі гострішими, можуть загрожувати світовій торгівлі.
Глава СОТ відзначив, що уряди в основному проти вживання традиційних заходів торгівельної політики, таких як підвищення тарифів для захисту робочих місць на хвилі кризи, але розбіжності з приводу валютних курсів можуть становити небезпеку. "Зараз це лише ризик, але цей ризик може бути небезпечний для торгівлі", - заявив він репортерам.
У минулому Ламі відмовлявся брати участь в дискусіях про валюти, стверджуючи, що такі питання в основному є прерогативою Міжнародного валютного фонду. Сьогоднішні коментарі говорять про те, що СОТ все сильніше турбується про вплив валютної політики.
Валютні проблеми, ймовірно, будуть основною темою обговорення на саміті "великої двадцятки". США і Євросоюз закликають Китай допустити переоцінку юаня, Китай звинувачує слабку грошово-кредитну політику США в негативному впливі на світову економіку, Японія і Швейцарія продавали свої валюти, щоб уникнути дефляції, а економіки, що розвиваються, від Таїланду до Бразилії намагаються заблокувати приплив капіталу, що підсилює інфляцію.
Крім того, присутнє побоювання, що країни можуть почати девальвацію валют, щоб зробити свої експортні товари більш конкурентоздатними і зберегти робочі місця.
Правила СОТ включають статтю, яка забороняє членам організації порушувати торгівельні угоди за допомогою зміни валютної політики.
Ламі відмовився коментувати схвалений палатою представників США законопроект, який дозволить американському уряду ставитися до недооціненої валюти Китаю як до субсидії і вводити компенсуючі мита на китайські товари.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас