Рубіні закликав не боятись девальвації гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні закликав не боятись девальвації гривні

Валюта
1845
Українському уряду необхідно проводити гнучкішу валютну політику.
Як повідомляє УНІАН, про це заявив професор економіки в Stern School of Business Університету Нью-Йорка Нуріель Рубіні, які передбачив фінансову кризу у США і її причини.
За його словами, гнучкіший валютний курс, що має на увазі певну девальвацію вітчизняної валюти, дозволить підсилити конкурентоспроможність української економіки. В зв'язку з цим експерт зазначив, що сьогодні більшість країн світу проводитимуть девальваційну політику відносно своїх валют для підтримки експортерів.
Водночас Рубіні застерігає, що подібна практика надалі може призвести країни до торговельних воєн, в першу чергу, між США і Китаєм.
Експерт також зазначив, що на сьогодні в українській економіці спостерігаються ознаки стабілізації. Проте, за його словами, в другому півріччі 2010 року можна буде спостерігати уповільнення її зростання на тлі подібних процесів в економіках розвинених країн.
У цьому зв'язку Рубіні зазначив, що економіки країн Східної Європи, у тому числі і України, і надалі продовжують залишатися під сильним впливом ситуації на світових ринках. За його словами, поліпшити ситуацію зможе прискорення реформ в Україні, зокрема, проведення фіскальної реформи і, як наслідок, створення стійкої до зовнішніх впливів вітчизняної економіки.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас