Фіктивні банкрутства винзаводів обійшлись Росії у 25 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіктивні банкрутства винзаводів обійшлись Росії у 25 млрд рублів

Казна та Політика
224
Бюджет Росії за 2008-2009 роки недоотримав 25 млрд рублів через те, що відомства погано відстоюють інтереси держави при банкрутстві підприємств алкогольної промисловості. До такого висновку дійшли аудитори Рахункової палати РФ, які з лютого по вересень цього року перевіряли, наскільки регіональні органи ФНС, Росмайна забезпечують інтереси держави під час банкрутств.
Як заявив аудитор Рахункової палати РФ Ігор Васильєв, перевірки були проведені в Північній Осетії, Кабардино-Балкарії, Московській та Іванівській областях, в Краснодарському краї і кількох інших регіонах. Вони показали, що велика частина проведених банкрутств була фіктивною, а держоргани не вживали заходів для стягнення боргів банкрутів перед бюджетом.
Механізм фіктивного банкрутства, за його словами, відомий - "компанія збільшує дебіторську заборгованість, не звертаючись до суду для її стягнення, виводить активи, залишаючи борги перед бюджетом, а потім створює нову компанію".
"Змушений констатувати, що у сфері виробництва алкогольної продукції жодного разу процедура банкрутства не застосовувалася як процедура оздоровлення", - заявив аудитор.
Про результати перевірки Рахункова палата РФ має намір проінформувати ФНС, Росмайно та інші органи, робота яких була проаналізована. Готується лист до уряду "з пропозиціями, спрямованими на зміну законодавства так, щоб виключити процедуру навмисного банкрутства і змінити систему стягування акцизу на алкоголь".
Нагадаємо, Рахункова РФ палата пропонує внести зміни до податкового законодавства так, щоб акцизне навантаження було перенесене на виробників спирту. Аудитори вважають, що це полегшить адміністрування акцизу і збільшить його надходження до бюджету.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас