В Україні набрала чинності постанова про введення квот на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набрала чинності постанова про введення квот на експорт зерна

Аграрний ринок
483
В Україні набрала чинності постанова від 4 жовтня 2010 р. №938 про введення квот на експорт зерна. Документ опублікований сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр".
Згідно з постановою, квоти встановлені на пшеницю і суміш пшениці й жита (меслин), полбу в обсязі 500 тис. т, на кукурудзу - 2 млн т, ячмінь - 200 тис. т, жито - 1 тис. т, на гречку - 1 тис. т.
Згідно з порядком видачі ліцензії на експорт цих видів с/г продукції розподіл квот здійснюється на підставі заявки, поданої Мінекономіки суб'єктом господарської діяльності за встановленою міністерством формою, протягом 15 календарних днів після публікації на офіційному веб-сайті Мінекономіки інформації про початок реєстрації заявок.
Разом із заявкою суб'єкт господарської діяльності подає висновок Мінагрополітики про наявність у нього обсягу сільськогосподарської продукції, вказаного в заявці, і здатність її експортувати. Він також несе повну відповідальність за невірогідність вказаних в заявці відомостей.
В разі подачі суб'єктом господарської діяльності документів, що не відповідають вимогам законодавства і цьому порядку, Мінекономіки відхилює заявку. Суб'єкт господарської діяльності може повторно подати документи протягом терміну прийому заявок. У свою чергу Мінекономіки протягом 5 робочих днів після завершення прийому заявок подає їх комісії для розгляду і прийняття рішення про розподіл квот.
Загальний обсяг квот розподіляється комісією пропорційно обсягам, вказаним у висновках Мінагрополітики. Нерозподілений обсяг квот підлягає повторному розподілу в тому ж порядку.
Рішення комісії є правомочним, якщо на засіданні присутні не менше двох третин її членів і за його прийняття проголосували більше половини присутніх на засіданні. При рівності голосів голос голови комісії є вирішальним. Рішення комісії публікується на офіційному веб-сайті Мінекономіки.
Мінекономіки видає ліцензію з врахуванням рекомендацій комісії, а в разі прийняття комісією рішення про відмову у видачі ліцензії протягом 7 днів після його прийняття присилає суб'єкту господарської діяльності повідомлення у письмовій формі з обґрунтуванням причин відмови.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас