У проект моста в Росію інвестують 900 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У проект моста в Росію інвестують 900 мільйонів доларів

Казна та Політика
197
Інвестиції в реалізацію проекту будівництва моста через Керченську протоку складуть близько 900 мільйонів доларів.
Про це заявив голова ради Міжнародного конгресу промисловців і підприємців (МКПП) Анатолій Кінах, який бере участь в засіданні ради МКПП, яке проходить в Одесі за участю представників бізнес-структур 26 країн Європи і Азії.
За словами Кінаха, точні обсяги інвестиції будуть названі після закінчення всіх економічних, геологічних, екологічних та ін. досліджень. Голова МКПП нагадав, що президент РФ Дмитро Медвєдєв вже дав доручення до кінця поточного року почати підготовку фінансування робіт на основі залучення в першу чергу приватного капіталу.
За словами Кінаха, проект технологічний, буде реалізований спільно фахівцями Росії і України на основі самоокупності, терміни якого можуть скласти 5-7 років. Будівництво моста через Керченську протоку може бути почате вже наступного року і завершиться до 2014 року.
Мостовий перехід - важливий економічний проект, який стане основною частиною Чорноморської транспортної магістралі і Європейських міжнародних транспортних коридорів у напрямі Кавказу, Середньої Азії і Далекого Сходу. Він дозволить більш повно використовувати економічний, транспортно-транзитний потенціал України, в першу чергу Криму, Одеською та інших причорноморських областей. До того ж реалізація цього проекту на початок проведення чергової Олімпіади в Сочі сприятиме успішнішому проведенню цього міжнародного спортивного змагання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас