JP Morgan швидко багатіє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JP Morgan швидко багатіє

Казна та Політика
359
Один з найбільших банків JP Morgan Chase подає іншим банкам світу вдалий приклад. За останні 9 місяців фінустанова збільшила обсяг прибутку на 50 %. З початку року банк заробив $12,5 млрд. І це ще не межа, кажуть аналітики.
"Зараз JP Morgan Chase виглядає досить непогано. Банк став на ноги за досить короткий період часу. Адже ця установа найбільше постраждала з початком економічного спаду в світі. Доходи банку можуть зростати і далі. Особливо коли стабілізується американський ринок нерухомості", - говорить Джеймс Макглін, аналітик.
З початком кризи банк опинився на межі банкрутства, і змушений продати власні підрозділи в азіатському регіоні. Власне майно, а саме полотна відомих художників, що прикрашали головний офіс банку, були продані з аукціонів. Аби втриматися на плаву, керівники банку попросили фінансової підтримки в американського уряду. Відновити ліквідність фінустанов керівництву вдалося досить швидко. Тому з боргом державі банк вже повністю розрахувався.
Секрет успішності JP Morgan Chase, за словами аналітиків, полягає в неординарному підході до бізнесу. "Як тільки JP Morgan Chase отримав фінансову підтримку від уряду, його керівництво відразу відмовилося від ризикованих операцій і скоротило обсяг бонусів для топ-менеджменту. Це дозволило швидко відновити довіру клієнтів і знову залучити вкладників", - говорить Девід Ріттер аналітик.
Деякі фахівці озвучують інші причини успішності банку. JP Morgan першим відкрив власні золотовалютні резерви, коли вартість дорогоцінного металу нестримно попрямувала вгору. Зараз інвестори влаштували ажіотаж довкола золотих злитків. Але збагатитися за рахунок продажу таких запасів було неважко, але це триватиме недовго, констатують фінансисти.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас