У Німеччині кількість мільярдерів перевалила за сотню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині кількість мільярдерів перевалила за сотню

535
У Німеччині налічується більше 100 мільярдерів. Список найбагатших людей Німеччини опублікувала редакція журналу manager magazin. Серед п'ятисот імен 103 - це люди або родини, чиї капітали перевищують один мільярд євро. Варто зазначити, що роком раніше у ФРН налічувалося 99 мільярдерів.
Найбагатшою людиною Німеччини залишився засновник мережі супермаркетів-дискаунтерів Aldi, 90-річний Карл Альбрехт. Його статок оцінюється у 17,1 мільярда євро. На другому місці із 16 мільярдами знаходиться сім'я його рідного брата Тео Альбрехта, який помер у липні цього року, зазначає агентство dpa. На третьому місці знаходиться Дітер Шварц (10,5 мільярда євро), засновник головного конкурента Aldi, мережі магазинів-дискаунтерів Lidl.
До найбагатших родин Німеччини укладачі списку віднесли династію, що володіє мережею магазинів одягу C&A. Сукупний статок сімейства Бреннінкмаєрів оцінюється у 21 мільярд євро. Клан співвласників торговельного концерну Metro, інвесторів Ханієль із капіталом в 9,5 мільярда євро знаходиться в цьому рейтингу на другому місці. На третьому місці із 8,5 мільярдами євро виявилася сім'я Хенкель, фірми і підприємства якої випускають відомі марки миючих і чистячих засобів, а також косметику і туалетне приладдя.
Сумарний капітал ста найбагатших німців видання manager magazin оцінило в 287,35 мільярда євро, що свідчить про незначне зростання на 0,6 відсотка у порівнянні з даними за 2009 рік.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас