Міністри фінансів G7 виступили проти надмірного валютного регулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри фінансів G7 виступили проти надмірного валютного регулювання

Валюта
393
Міністри фінансів G7 назвали небажаним надмірне і безладне втручання на валютному ринку. Таку заяву зробив міністр фінансів Японії Іосіхіко Нода, передає Reuters. Питання валютного регулювання обговорювалося на зустрічі міністрів фінансів "групи семи", яка пройшла в рамках щорічної конференції Міжнародного валютного фонду і Світового банку. За словами міністра фінансів Японії, його колеги виявили розуміння щодо останньої валютної інтервенції Центробанку країни.
Нагадаємо, з 15 вересня ц.р. Банк Японії вперше за 6 років почав проводити інтервенції на ринку Forex з метою стримати безперервне зростання національної валюти, яка в році, що минає місяці досягла 15-річного максимуму до долара США. Загальний обсяг валютних інтервенцій, проведених Центробанком країни для боротьби з надмірним зростанням курсу ієни, з 15 по 28 вересня склав 2,12 трлн ієн (25,39 млрд дол.).
За словами міністра фінансів Японії, глави фінансових відомств G7 зійшлися в тому, що динаміка валютних курсів повинна відображати основні економічні показники, а зростаючі економіки країн з профіцитом рахунку поточних операцій повинні прагнути до більш гнучкої валютної системі. І.Нода відзначив, що це в рівній мірі відноситься і до Китаю.
На початку жовтня країни єврозони закликали Китай не стримувати зростання юаня, оскільки його слабка позиція перешкоджає відновленню світової економіки, будучи однією з причин дефіциту торговельного балансу США та деяких європейських країн. Занижений курс китайської валюти робить китайські товари більш дешевими і, як наслідок, більш конкурентоспроможними. У червні ц.р. Народний банк Китаю оголосив про повернення до реформи курсової політики, призупиненої в середині 2008 р. на тлі світової фінансової кризи, що передбачало більш гнучкий курс юаня. Проте з того часу національна валюта Китаю зросла лише на 0,6%. За останні місяці юань подешевшав по відношенню до євро, що може позначитися на вартості імпорту 16 країн єврозони і підірвати процес відновлення їх економік після глобальної рецесії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас