Виробники алкоголю просять відмінити заборону на нічну торгівлю спиртним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники алкоголю просять відмінити заборону на нічну торгівлю спиртним

Казна та Політика
484
Галузева асоціація "Міжнародне бюро вина і коньяку" (об'єднує дев'ять виноробницьких підприємств України) вчора звернулась до прокуратури Львова, Ужгорода та Івано-Франківська з проханням оскаржити рішення міських рад, що забороняють продаж алкогольних напоїв з 22.00 до 10.00.
Нагадаємо, 24 вересня Львівська міськрада обмежила роздрібний продаж алкоголю в нічний період. Аналогічне рішення 1 жовтня прийняла Ужгородська міськрада, а 5 жовтня міськрада Івано-Франківська заборонила продаж пива, слабкоалкогольних і алкогольних напоїв з 22.00 до 08.00. За порушення правил торгівлі передбачений штраф в розмірі від 850 до 6000 грн.
В асоціації вважають, що рішення міських рад прийняті з порушенням чинного законодавства. "Згідно із законом місцева влада може забороняти або обмежувати продаж пива, алкогольних і слабкоалкогольних напоїв лише в період проведення масових заходів", - говориться у зверненні. У ньому також наголошується, що заборона нічного продажу алкоголю порушує право споживача на вільний вибір продукції і може завдати збитку інтересам держави, виробникам алкогольних напоїв і торговельних підприємств.
В прокуратурах звернення асоціації не коментують. "Я розмовляв по телефону з представниками цієї асоціації, але самого звернення у нас доки немає. Коли з'явиться - розглядатимемо", - заявив вчора прокурор Івано-Франківська Володимир Янко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас