У Греції проходит загальний страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції проходит загальний страйк

Казна та Політика
603
В Греції сьогодні проходить загальний 24-годинний страйк працівників державного сектора. Страйкують всі: транспортники, співробітники комунальних служб і міського господарства, медики, вчителі і журналісти, повідомляє РБК із посиланням на Associated Press.
Сьогодні закриті держустанови і школи, в медичних установах працюватимуть лише служби екстреної допомоги.
Страйкують і транспортники: залізничне сполучення по всій країні буде паралізовано, у тому числі пасажирське, а також громадський міський транспорт. Крім того, будуть скасовані деякі внутрішні авіарейси, оскільки до акції протесту приєднаються авіадиспетчери.
Страйком працівники держсектора висловлять свій протест проти запланованих урядом реформ. Грецькі профспілки особливо невдоволені законопроектами, що передбачають збільшення пенсійного віку і скорочення виплат для звільнених співробітників.
Аналогічний страйк в Греції пройшов у червні цього року.
Нагадаємо, в рамках крутих заходів зі скорочення дефіциту державного бюджету в Греції передбачається скорочення держвитрат, замороження окладів держслужбовцям, урізання "тринадцятих зарплат", підвищення податків і акцизів.
За даними Статистичного бюро Греції, дефіцит бюджету країни в 2009 р. склав 12,7% ВВП, проте цей показник був переглянутий європейським статистичним агентством Eurostat у бік підвищення - до 13,6% ВВП.
На початку травня грецький парламент проголосував за різке скорочення бюджетних витрат. Крім того, уряд Греції розробив програму реформи пенсійної системи в країні. Документ передбачає скасування низки надбавок пенсіонерам, а також скорочення пенсій за вислугою років на 7% до 2030 р. Крім того, законопроект передбачає підвищення пенсійного віку. Зокрема, для жінок він буде підвищений до 67 років.
Заходи грецької влади вже викликали хвилю невдоволення серед населення країни. На початку травня ц.р. в Греції пройшов загальнонаціональний страйк, який супроводжувався погромами і безладами. Жертвами хвилювань стали троє людей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас