МВФ: І останні стануть першими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: І останні стануть першими

Казна та Політика
1901
Міжнародний валютний фонд вважає, що країни, що розвиваються, успішно відновлюються після глобальної фінансової кризи, тоді як багаті держави відстають.
Зростання світової економіки цього року складе 4,8% і трохи сповільниться наступного року. При цьому економіки, що розвиваються, зростуть більш ніж на 7% в 2010 році, тоді як розвинені країни можуть розраховувати лише на 2,7%.
Чергове засідання МВФ відбудеться у Вашингтоні в найближчі вихідні. Економіст лондонського підрозділу Mitsubishi UFJ Securities International Брендан Браун заявив, що МВФ, найвпливовішим учасником якого є США, не зможе завадити валютному стимулюванню і подальшому зниженню курсу долара. "Цей вашингтонський інститут не зміг запобігти валютним війнам", йдеться в його доповіді.
Країни з економікою, що розвивається, стверджують, що потоки штучно занижених грошових коштів цього року вдарили по експорту. У понеділок, 4 жовтня, Бразилія завдала удару у відповідь, підвищивши мито на купівлю держоблігацій для іноземних інвесторів, з метою підтримати реал.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас