Гейтнер: Країни повинні зменшити залежність економічного зростання від експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Країни повинні зменшити залежність економічного зростання від експорту

Казна та Політика
356
Країни, в яких економічне зростання більшою мірою відбувається завдяки зростанню обсягів експорту, повинні змінити свою політику, інакше це загрожує уповільненням світового економічного зростання і погіршенням ситуації для всіх, вважає міністр фінансів США Тімоті Гейтнер, думку якого наводить агентство Bloomberg.
Крім того, він вважає, що загрозою прискорення інфляції і появи нових "бульбашок" на ринках є занижені курси валют деяких країн. "Украй важливим є досягнення прогресу в забезпеченні гнучкішої і більш орієнтованої на ринок системи валютних курсів, - сказав міністр фінансів. - Це особливо важливо для тих країн, чиї курси національних валют є відчутно недооціненими".
Також міністр підкреслив важливість повільної відмови від стимулюючих заходів економіки, оскільки дуже швидке виведення стимул-реакцій може відчутно нашкодити процесу відновлення.
"Нам необхідно надавати підтримку відновлення світової економіки в короткостроковому періоді для здійснення планів із забезпечення стійкості кредитно-грошової системи в довгостроковому періоді", - сказав Гейтнер.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас