На "Криворіжсталі" побоюються реприватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Криворіжсталі" побоюються реприватизації

Казна та Політика
591
Представники ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" підозрюють, що підприємство хочуть повернути в державну власність. Про це говориться у заяві компанії за підсумками третього засідання за позовом Генеральної прокуратури до Фонду державного майна і компанії "Arcelor Mittal Duisburg GMBH".
Як повідомили в прес-службі компанії, головним результатом засідання Господарського суду Києва 5 жовтня стала поява в суді представника позивача - Кабінету міністрів, а також його заява про те, що він не підтримує позов Генпрокуратури у зв'язку з відсутністю порушення інтересів Кабміну (позов подавався Генеральною прокуратурою на користь держави саме в особі Кабінету міністрів).
"Це фактично означає, що, на думку Кабміну, висновок ФДМУ і "АрселорМіттал" оскаржуваної угоди не порушує інтересів держави, що зводить нанівець" спроби Генпрокуратури по суті почати реприватизацію "Криворіжсталі". Проте, не дивлячись на те, що позов Генпрокуратури не був підтриманий Кабміном, відповідно до процесуального законодавства, суд продовжить розгляд справи", - сказано в заяві компанії.
В "АрселорМіттал Кривий Ріг" також зазначають, що суддя послідовно відхиляє всі клопотання відповідачів. "Це не може нами розцінюватися інакше, як дотримання заздалегідь встановленого плану. Цього разу суддею були порушені вимоги Європейської конвенції про зовнішньоторговельний арбітраж, нью-йоркської конвенції про визнання і приведення у виконання іноземних арбітражних рішень, Законів України "Про міжнародні договори України", "Про міжнародний комерційний арбітраж", а також цілої низки процесуальних норм", - вважають в компанії.
На наступному засіданні 12 жовтня сторони оповістять свою позицію у справі і нададуть суду докази.
Нагадаємо, раніше Генпрокуратура на користь держави в особі Кабінету Міністрів звернулася до Господарського суду Києва з позовом про визнання недійсними внесених торік ФДМУ змін в договір купівлі-продажу 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь". Відповідачами у справі є ФДМУ і "Arcelor Mittal Duisburg GMBH".
Генпрокуратура просить визнати недійсним з моменту укладення договору між відповідачами від 14 травня 2009 року про внесення змін до договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Криворіжсталь". Госпсуд Києва 26 липня почав провадження у цій справі і призначив його до розгляду 15 вересня, проте повноважні представники Генпрокуратури і одного з відповідачів не з'явилися, внаслідок чого суд переніс засідання на 1 жовтня.
ФДМУ і власники "Arcelor Mittal Кривий Ріг" 14 травня 2009 року підписали зміни до договору купівлі-продажу підприємства, згідно з якими виконання низки інвестзобов'язань відкладено на період фінансово-економічної кризи. Згідно із внесеними змінам, власники підприємства мають право відкласти внесення інвестицій до технічного переобладнання заводу і капіталовкладень, що стосуються приросту потужностей.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас