Власний капітал банків у Швейцарії може збільшитись до 19% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власний капітал банків у Швейцарії може збільшитись до 19%

160
Спеціальна комісія експертів, серед яких Швейцарський національний банк і FINMА, наполягає на внесенні змін до закону про банки, повідомляє Nasha Gazeta.ch. Зокрема комісія рекомендує підняти власний капітал фінансових інститутів Швейцарії до 19% від їх активів, зважених із врахуванням ризиків, що приймаються.
Комплекс рекомендацій допоможе найбільшим швейцарським банкам і підприємствам обмежити ризики під час кризи, вважають експерти комісії.
В якості принципових агентів ризику комісія назвала два найбільші швейцарські банки, UBS і Credit Suisse: вони "дуже великі, аби допустити їх банкрутство".
Із рекомендованих 19% мінімум 10% капіталу повинно бути представлено у формі банківського капіталу першого рівня. Решта 9% можуть бути у формі умовних конвертованих облігацій (Contingent Convertible Bonds ou CoCo).
Зміни будуть поступовими: вони повинні набути чинності з 2013 року, враховуючи перехідний період до кінця 2018 року. Ці тимчасові рамки збігаються з переходом на стандарти нового пакету міжнародних банківських нормативів, що отримав назву "Базель III".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас