Українські залізниці займають четверте місце у Європі із вантажоперевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські залізниці займають четверте місце у Європі із вантажоперевезень

292
Українські залізничники за останній час провели значну роботу із підвищення швидкості доставки вантажів. Цього вони змогли досягти шляхом оптимізації графіків руху контейнерних поїздів. Про це розповів генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк на пленарному засіданні Міжнародної асоціації "Координаційна Рада із Транссибірських перевезень", повідомили в прес-службі Мінтрансу України.
За словами М.Костюка, "Укрзалізниця" активно бере участь у розробці технічних, технологічних і тарифних умов організації поїздів з Китаю до країн Західної Європи транзитом через Казахстан, Росію і Україну. Прикладом співпраці з розвитку спільного транзитного контейнерного потенціалу, за його інформацією, стало використання термінальних можливостей із перевантаження на українській і на словацькій територіях.
М.Костюк також розповів, що за обсягами перевезення вантажів залізниці України займають 4 місце на Євроазійському континенті (після Китаю, Росії і Індонезії) і 6 місце в світі. Гендиректор "Укрзалізниці" додав, що за підсумками 8 місяців цього року транзитні перевезення склали 22% від загального вантажообігу "Укрзалізниці".
Глава "Укрзалізниці" також проінформував учасників Пленарного засідання про заходи із введення електронного обміну даними між залізничними адміністраціями країн ЄС. Наприклад, електронний обмін інформацією про вантажні перевезення вже шість років успішно здійснюється з ВАТ "РЖД". Значна робота з цього питання вже проведена з Польщею, Словаччиною і Угорщиною. Надалі необхідно ввести електронний обмін інформацією зі всіма залізницями Європи, які беруть участь у перевезенні вантажів по Транссибірській магістралі.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас