Табачник запевняє, що платити за прогули у вузах - ознака цивілізованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник запевняє, що платити за прогули у вузах - ознака цивілізованості

462
Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявляє, що надання платних послуг є компетенцією керівництва кожного вищого учбового закладу. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, коментуючи постанову Кабміну №796 відносно затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися учбовими закладами.
"Затвердженням переліку платних послуг Кабінет міністрів дозволив вузам надавати платні послуги", - сказав Д.Табачник.
При цьому він пояснив, що встановлення таких послуг знаходиться в компетенції Вченої ради і керівництво кожного вузу, яке і визначає економічну обґрунтованість і розрахунок подібних платних послуг.
За словами Д.Табачинка, вузи також несуть відповідальність за об'єктивність і якість таких послуг. "Це є невід'ємною частиною автономії, самоврядності вузів, яка абсолютно не нова для всього цивілізованого світу", - сказав міністр. Він навів приклад того, що платні послуги можуть надаватися для відробітку студентами пропущених занять, якщо їх кількість перевищує 30% від загальної кількості відвідин. Також, на думку Д.Табачника, платні послуги можуть надаватися для того, щоб забезпечити студентам відвідування спортивних секцій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас