Учені не чекають від Сонця "кінця світу в 2012 році" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учені не чекають від Сонця "кінця світу в 2012 році"

721
24-й цикл сонячної активності, що почався в 2008 році, навряд чи принесе в 2012 році якісь катаклізми для землян, вважає директор Інституту земного магнетизму, іоносфери і поширення радіохвиль РАН Володимир Кузнецов.
"З 2012 по 2014 рік очікується максимальна сонячна активність (для 11-річного циклу - ред.), і цей цикл за багатьма прогнозами очікується не дуже високим", - сказав В.Кузнецов на прес-конференції, присвяченій дослідженням Землі з космосу.
В.Кузнецов пояснив, що 11-річний цикл, що почався, проходить менш інтенсивно, ніж попередні. "Три роки фактично немає помітної активності на Сонці", - сказав учений.
Він відзначив, що спалахи, що відбувалися останніми роками, за своєю потужністю були приблизно в сто разів меншими, ніж ті, що фіксувалися раніше - рекордсмени.
За словами В.Кузнецова, окрім 11-річних циклів сонячної активності, учені відзначають ще 200-річні. "На кінець минулого століття припав максимум 200-річного циклу. Запис сонячних плям за останні триста років показує, що всю другу половину минулого століття сонячна активність підвищувалася. Далі буде пониження цього циклу. Передбачається, що нас чекає похолодання", - сказав В.Кузнецов.
"Сподіваюся, що до катастроф це не призведе", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас