В Азарова переписали закон про Кабмін під Конституцію-96 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азарова переписали закон про Кабмін під Конституцію-96

Казна та Політика
309
Уряд України на засіданні в понеділок схвалив проект закону про Кабінет міністрів, який передбачає призначення прем'єра президентом.
"Президент України має визначене Конституцією право призначати прем'єр-міністра України за згодою Верховної ради України. Визначає кандидатуру, яку подає на узгодження парламенту, і в разі, якщо парламент конституційною більшістю підтримує цю кандидатуру президента, Україна призначає прем'єра", - сказав міністр юстиції України Олександр Лавринович на прес-конференції в понеділок.
"Потім за поданням прем'єра призначаються всі члени Кабміну, а також керівники центральних органів виконавчої влади", - додав міністр.
Він також відзначив, що Кабмін одночасно пропонує Раді внести окремі зміни до 32 закону, що передбачають перерозподіл повноважень між президентом, Кабміном і Верховною радою.
Лавринович відзначив, що нова редакція закону про Кабмін буде направлена в Раду для затвердження вже 4 жовтня.
Представляючи даний законопроект на засіданні Кабміну, прем'єр Микола Азаров заявив, що він буде розглянутий у зв'язку з рішенням Конституційного суду про скасування змін до Конституції, внесених в 2004 році.
Азаров упевнений, що цей закон - після його прийняття - дозволить укріпити систему організації роботи виконавчої влади.
"За цим законопроектом уряд є найвищим органом в системі органів. Він відповідальний перед президентом України і підконтрольний і підзвітний Верховній раді", - відзначив Азаров.
При цьому уряд розраховує, що Рада в невідкладному порядку розглядатиме законопроекти, які регулюють діяльність органів влади у зв'язку зі скасуванням змін до Конституції 2004 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас