Колесников називає три головні напрями модернізації України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников називає три головні напрями модернізації України

529
Процес модернізації України розвиватиметься за трьома напрямами, заявив віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников на сесії 7-го щорічного Ялтинського форуму YES.
Перший напрям, за його словами, - це розвиток ділової інфраструктури на Сході України, що включає модернізацію аеропортів і будівництво нових злітно-посадочних смуг з високою пропускною спроможністю, а також будівництво виставкових центрів і конгрес-центрів світового рівня.
Другий напрям - розвиток сільського господарства в Центральній Україні. Шляхом створення стимулів економічного характеру в агросекторі уряд має намір збільшити обсяги вирощування зернових практично в два рази - до 100 мільйонів тонн на рік.
Третій напрям - розвиток туристичної інфраструктури в Західній Україні і Криму.
Як відзначив керівник робочої групи з національних проектів Комітету економічних реформ Владислав Каськів, разом з основними напрямами системної модернізації, в Україні реалізовуватимуться точкові модернізаційні проекти, які сприятимуть радикальним змінам у важливих для країни сферах.
Спектр цих проектів досить широкий - від створення в Україні системи транспортування зрідженого газу до забезпечення інтернет-доступу новітнього покоління українських школярів.
На відміну від російського підходу, українські проекти реалізовуватимуться не за державні кошти, а відповідно до бізнес-моделей коштом приватних інвесторів, відзначив В.Каськів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас