Українські магазини і фастфуди зобов'язали приймати платіжні карти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські магазини і фастфуди зобов'язали приймати платіжні карти

Фінтех і Картки
577
Кабінет Міністрів України видав постанову "Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів". Згідно з ним всі суб'єкти господарювання, які ведуть діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування і послуг і які використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні здійснити перехід на обов'язковий прийом спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги).
Кабмін зобов'язав до 1 липня 2011 року здійснити такий перехід всіх суб'єктів господарювання (окрім суб'єктів малого підприємництва), які ведуть госпдіяльність в населених пунктах з чисельністю населення понад 100 тис. осіб.
Окрім цього, до 31 грудня 2011 року перехід на обов'язковий прийом спеціальних платіжних засобів повинні здійснити і суб'єкти малого підприємництва, які ведуть господарську діяльність в населених пунктах з чисельністю населення понад 100 тис. осіб.
Ця ж постанова стосується і підприємців, включаючи малий бізнес, в населених пунктах з чисельністю населення від 25 до 100 тис. осіб.
Крім того, кількість платіжних терміналів повинна складати не менше 50% кількості реєстраторів розрахункових операцій. В разі наявності одного реєстратора розрахункових операцій суб'єкт господарювання зобов'язаний забезпечити прийом спеціальних платіжних засобів.
Проте заклади громадського харчування закритого типу, які обслуговують певний контингент споживачів, зокрема, особовий склад Збройних Сил та інші військові формування, студентів, учнів і викладачів вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, працівників промислових підприємств, підприємства торгівлі з торгівельною площею до 20 кв. метрів (окрім автозаправних станцій), а також суб'єкти господарювання, які ведуть господарську діяльність в населених пунктах з чисельністю населення менше 25 тис. осіб звільняються від обов'язкового прийому спеціальних платіжних засобів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас