Конкурс на нове обличчя долара США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конкурс на нове обличчя долара США

Казна та Політика
595
Приймання робіт на всесвітній дизайнерський конкурс із зміни зовнішнього вигляду американського долара під назвою Dollar ReDe$ign Project завершилося, пишуть Вести.ru.
Мета конкурсу - зробити зовнішній вигляд долара привабливішим і таким, який би втілював сьогоднішню Америку.
У свою чергу американське казначейство заявило, що жодного стосунку до конкурсу не має і кардинально міняти зовнішній вигляд долара не збирається.
Та від цього кількість заяв ентузіастів-художників не зменшилася. Так, в конкурсі взяли участь 200 учасників, а у фінал потрапили 61 конкурсант.
Як повідомляється, голосування проходило на сайті конкурсу, і висловитися на користь самого захоплюючого проекту долара міг будь-який житель планети.
Ескізи доларів з Бараком Обамою, емблемою Кока-коли і Нілом Армстронгом або рожеві долари з лялькою Барбі є серед креативних пропозицій художників.
Організатором цього конкурсу став дизайнер Річард Сміт, який співробітничає з найавторитетнішими нью-йоркськими журналами, такими як Vogue, New York Magazine і британською газетою Guardian.
Тим часом, німецький студент Рафаель Ханнеман в ескізі нової стодоларової купюри змалював портрет засновника комп'ютерної імперії Apple Стіва Джобса.
Окрім цього, в конкурсі на кращу купюру в один долар поки лідирує робота американо-британського дизайнерського бюро Dowling Duncan, де пропонується замінити портрет першого президента США Джорджа Вашингтона на Барака Обаму.
У свою чергу ні Стів Джобс, ні президент Обама ніяк не коментують дизайнерські ініціативи учасників конкурсу.
Як повідомляється, переможці цього світового дизайнерського конкурсу зі зміни дизайну американських грошей як приз отримають iPad.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Австралії під час Усесвітньої конференції керівників монетних дворів була вибрана найкрасивіша монета в світі. Нею була визнана мексиканська срібна монета, випущена до столітньої річниці революції. На аверсі зображені озброєні повстанці, а на реверсі - мексиканський герб.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас