КІнах сумнівається з приводу планів Азарова щодо ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КІнах сумнівається з приводу планів Азарова щодо ПДВ

Казна та Політика
392
Кабінет Міністрів України не зможе скоротити суму заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) до 3 млрд.грн. до 1 жовтня, якщо не домовиться з Міжнародним валютним фондом про черговий випуск облігацій. Про це заявив сьогодні журналістам президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.
"Вимога знизити суму боргу до 3 млрд. - я упевнений, що уряду не вдасться її виконати, якщо лише не буде домовленості з МВФ щодо чергового траншу цінних паперів уряду", - відзначив А.Кінах, якого цитує кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.
Кінах також підкреслив, що перший випуск ПДВ-облігацій був випущений на дуже несприятливих умовах для платників податків. "Термін п'ять років, прибутковість в п'ять відсотків, по суті це був не добровільний обмін, а фактично ультиматум, оскільки питання стояло таким чином: не візьмеш ці папери - втрачаєш перспективу взагалі отримати відшкодування", - заявив президент УСПП.
Також, за словами Кінаха, обсяг заборгованості з відшкодування ПДВ продовжує зростати.
Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що обсяг заборгованості по податку на додану вартість (ПДВ) до 1 жовтня скоротиться до 3 млрд.грн. Азаров відзначив, що спочатку заборгованість по ПДВ, яку необхідно було погасити його уряду, складала 35 млрд.грн. "Вже 1 жовтня ми зведемо цю заборгованість до 3 мільярдів, по суті, ми її скоротимо вдесятеро", - відзначав глава уряду.
На сьогодні загальний обсяг заявок на відшкодування ПДВ досягає 21 млрд.грн.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас