Аналітики: Нацбанку вистачить ресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Нацбанку вистачить ресурсів

Валюта
835
В п'ятницю, 24 вересня, керівник групи радників глави Національного банку України Валерій Литвицький заявив, що український валютний ринок стабілізувався без втручання НБУ . За словах Литвицького, резерви НБУ на кінець минулого тижня складали $32,4 млрд.
Як розповіла ЛІГА.Фінанси Олена Белан, головний економіст інвесткомпанії "Dragon Capital" в цілому, з початку місяця центральний банк продав на міжбанку $0,6 млрд. для підтримки гривні на тлі посилення девальваційного тиску, пов'язаного з ослабленням експорту і сезонним зростанням внутрішнього попиту на іноземну валюту.
"Проте, за нашими прогнозами, доходи від нещодавнього розміщення суверенних єврооблігацій ($2 млрд.), які найближчим часом будуть відбиті в резервах, а також другий транш кредитної програми МВФ ($1,5 млрд.), очікуваний в кінці листопада, забезпечать зростання резервів НБУ до $36 млрд. до кінця 2010 р., чого буде достатньо для покриття 5,1 місяців прогнозного імпорту в 2011 р.
Це означає, що НБУ має досить ресурсів, аби утримати гривню від ослаблення при виникненні девальваційного тиску тимчасового характеру", - резюмувала Белан.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас